Om

Klubborna tillverkas i San Diego, Californien av grundarna och lokalt anställda som har lång erfarenhet från tillverkningen på Titelist (Scotty Cameron), Taylor Made, Goldwin m.fl.

 

Kronos använder sig av ”The Pure Balance COG” certifieringsprocess som garanterar att klubbans siktlinje är perfekt balanserad med putterns tyngdpunkt. De flesta tillverkarna på marknaden balanserar inte sin siktlinje vilket innebär att sweetspot kanske inte alltid är där den ska vara.

 

The Pure Balance COG certifieringen är en patenterad metod som innehåller ett precisionsinstrument och en metod för att mäta och lokalisera den exakta tyngdpunkten.

 

De flesta tillverkarna är överens om att frästa klubbhuvuden är överlägsna gjutna, men inte förrän nu kan man verifiera precisionen och ge en mätbar kvalitet.

 

Alla Kronos klubbor är frästa ur ett metallstycke och Pure Balance COG certifierade

 

Klubborna tillverkas i 3 serier

 

”Raw” där klubbhuvudet är i obehandlat 303 rostfritt stål,

 

”Refined” som har ett klubbhuvud i PVD-behandlat mjukt 11L17 kolstål

 

”Rare” som är en numrerad ”limited edition” där en modell är i behandlat mjukt 11L17 kolstål och två modeller i ytbehandlad ren mässing som efter en tid ger en fantastisk patina.

 

Refined levereras med ett unikt frekvensavstämt skaft i grafit och stål för att dämpa alla vibrationer i puttern.

PVD innebär att man med Nickel, Chrome och Physical Vapor Deposition behandlar huvudet för att ge den det unika utseendet och permanent skydd mot rost som normalt drabbar det mjuka kolstålet.

Längd och typ av skaft samt tyngd i putterhuvud kan levereras efter önskemål.

 

Klubborna levereras normalt med Kronos traditionella standardgrepp (förutom DÁrcy som levereras med ett grepp i kängruskinn) och head cover i denim eller läder.

 

 

Wixab AB Box 61 134 22 Gustavsberg info@kronosgolf.se

Copyright © All Rights Reserved